Під час Конференції ООН зі зміни клімату (#СОР27) значна увага була прикута до Українського павільйону

Питання війни і захисту навколишнього природного середовища невід’ємні одне від одного. Світ дуже пильно слідкує за ситуацією в Україні та вивчає наш досвід. А наш досвід насправді можна назвати унікальним.

Особливу зацікавленість у міжнародної спільноти викликає кейс нашого Оперативного штабу з фіксації еко-злочинів. По суті, це була майже імпровізація в умовах війни, коли ми за тиждень на волонтерських засадах змогли створити структуру, яка не лише об’єднала представників різних органів влади, а й зібрала потужні міжнародну експертну групу, яка в екстреному порядку змогла розробити нові методики розрахунку збитків для воєнного та післявоєнного періодів.

На сьогоднішній день, саме Оперативний штаб є єдиною офіційною структурою в Україні, яка займається оцінкою шкоди природному навколишньому середовищу. І саме наша робота у підсумку стане основою юридичних претензій щодо репарацій з боку росії за шкоду, що була завдана екології нашої країни.

Про все це, а також про наші найближчі цілі я вчора розповідала у своїй доповіді. Посилання на відео залишу у коментарях до цього допису.