Український павільйон на #СОР27 відвідав Джон Керрі – Спеціальний представник Президента США з питань клімату.

Інтерес США до України не має аналогів серед держав-союзників. Протягом першого тижня кліматичних переговорів наш осередок відвідало багато політиків саме з цієї країни. Сьогодні разом із Джоном Керрі детально оглянули кожну експозицію павільйону на Кліматичному саміті.

Це був не просто візит ввічливості. Джон Керрі серед відомих гостей нашого павільйону провів тут найбільше часу і – навіть оглянув наслідки російського вторгнення за допомогою VR-окулярів. Переконався, війна має надзвичайно згубний вплив на клімат. Сьогодні ми показуємо і розповідаємо це всьому світу, і нас чують там, де не чули раніше.

Джон Керрі подякував українському народу за стійкість і за те, що ми надихаємо весь світ боротися з імперією зла. Запевнив що Сполучені Штати з нами до переможного кінця.

Домовилися з Джоном Керрі про підтримку Штатами ряду наших ініціатив. Тепер ми маємо постійний зв’язок з одним із найвпливовіших політиків у сфері боротьби зі змінами клімату.

До речі, разом із Джонном Керрі наш павільйон відвідав губернатор Штату Вашингтон Джей Інслі. Від нього я отримав подарунок – значок у формі яблука. Вашингтон – найбільш “яблучний” штат у США, тому цей фрукт обрали символом Вашингтону.

Вірю і знаю, що кожен такий крок наближає нас не лише до перемоги над агресором. Не лише до післявоєнного розквіту. З кожним таким кроком визнання на міжнародній арені ми перемагаємо росію. Перемога України над росією – це перемога добра над злом, минулого над майбутнім, цивілізованого світу – над варварами.