Сьогодні минає рівно 9 місяців, або вже 274-й день повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Сьогодні минає рівно 9 місяців, або вже 274-й день повномасштабного вторгнення росії в Україну. Відбуваються події, від яких залежать наступні роки й десятиліття. росію визнають державою-терористом та спонсором тероризму. Міжнародна спільнота закликає створити Міжнародний трибунал для покарання військових злочинців. Разом з цими закликами по всій Україні укотре звучать вибухи російських ракет.

Сьогодні нам темно й холодно, ми не можемо додзвонитися рідним та близьким. Порте попереду нас чекають інші випробування на роки й десятиліття, пов’язані з руйнуванням довкілля. Вони стосуються нашого майбутнього, наших дітей та всього світу як такого.

Що означають ці 9 місяців війни для довкілля?

  • Інспектори Державна екологічна інспекція України працюють в режимі 24/7, і вже зафіксували 2,263 факти шкоди довкіллю. З них – 382 матеріали передано до правоохоронних органів. Ці злочини не мають кордонів і поширюються на інші держави.
  • За 9 місяців війни бойові дії велися на площі 3 млн га українських лісів. Окуповані або перебували у зоні бойових дій 450 тисяч га лісів.
  • Загалом з 24.02.2022 ураження зазнали території 900 об’єктів природно-заповідного фонду площею 1,24 млн га.
  • Шкода довкіллю уже сягає 1 387 млрд гривень.
  • Україна має 7 зареєстрованих у Мін’юсті методик визначення збитків довкіллю за різними напрямами, які допоможуть нам обрахувати та компенсувати втрачене.

росія – головний екологічний терорист нашого часу. росія має заплатити за кожний зруйнований шматок землі, кожну забруднену краплю води, кожне спалене дерево. росія має заплатити Українському народу та всій міжнародній спільноті.

Українці мають достатньо сил та підтримки добрих друзів, аби подолати росію і все, що несе ця псевдоцивілізація.

Вірю, зовсім скоро темні часи залишаться позаду. Ми не самі проти терористів, з нами весь цивілізований світ.

Україна очиститься від загарбників і подолає екологічний терор.

Тримаймося, бо нам є заради чого!

Будьмо сильними, як ЗСУ!