Чехія та Словаччина нададуть підтримку українському довкіллєвому сектору

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

У цьому заступника Міністра Олександра Краснолуцького запевнили в.о. Міністра навколишнього середовища/Міністр праці та соціальних питань Чехії Маріан Юречко та Міністр навколишнього середовища Словаччини Ян Будай.

Зустріч відбулася у Празі в рамках організованого Чехією TAIEX-EIR Міжнародного семінару щодо майбутніх викликів у сфері охорони повітря в Європі.

Під час розмови Олександр Краснолуцький подякував пану Маріано Юречко та пану Яну Будаю за безпрецедентну підтримку України та розповів міністрам про шкоду довкіллю внаслідок терористичної війни, яку веде рф.

Міністр Маріан Юречко повідомив, що Чехія готова підтримувати Україну у сфері розвитку природно-заповідних територій та територій Смарагдової мережі. Планується, що Чеська Республіка буде відраховувати частину коштів, які надходять від відвідування її національних природних парків, на підтримку України.

Міністр Ян Будай повідомив, що Словаччина готова в наступному році прийняти у себе українських експертів для обміну досвідом у сфері функціонування системи моніторингу довкілля та інтегрованого довкіллєвого дозволу.

Заступник Міністра Олександр Краснолуцький також долучився до організованого Чехією TAIEX-EIR Міжнародного семінару щодо майбутніх викликів у сфері охорони повітря в Європі, під час якого обговорювалися можливі шляхи для покращення якості повітря, а також для визначення перешкод, які заважають цьому процесу.