Майже 9 років поспіль росія грубо порушує права українців на повноцінне життя, свободу та чисте довкілля

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини. За день до цього, 9 грудня Генасамблеєю ООН була прийнята Конвенція про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

За 74 роки норми цих і багатьох інших подібних документів об’єднали світову спільноту. Понад 150 країн світу стали сторонами Конвенції щодо геноциду. Більш як 190 держав підтримали Загальну декларацію прав людини.

З нагоди Дня прав людини та 74-ї річниці ухвалення Генасамблеєю ООН Загальної декларації прав людини у Києві пройшла Міжнародна конференція «Права людини за темних часів», у які взяли участь Президент України Володимир Зеленський, керівник Офіс Президента України Андрій Єрмак, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, президент Міжнародного Інституту Омбудсманів Кріс Фільд, голова Місії ООН з прав людини Матільда Богнер та інші.

Від Міндовкілля до заходу долучився заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Власенко.

«Ми відчули, що багато речей, які мали б працювати й захищати від геноцидної політики, існували скоріше як формальність. Як спадщина старих часів, із якої просто змахували пил, коли наставав час для щорічних урочистостей. Але зараз ми це змінюємо. Разом з усіма, хто нам допомагає. І ми це змінюємо не тільки для себе», – такими словами Президент Володимир Зеленський розпочав своє звернення до учасників конференції.

Відео звернення Президента України >> https://bit.ly/3FJ2ez1