Реформа управління відходами та запобігання промисловому забрудненню стали головними темами нашої розмови з Федеральною міністеркою із питань клімату, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Австрії Leonore Gewessler

Попри війну та постійні терористичні напади росії, Україна продовжує крокувати у Євросоюз. Про це свідчить мова цифр – після 24 лютого 2022 року Верховною Радою України схвалено 13 євроінтеграційних законів у сфері захисту довкілля, 2 у першому читанні, зареєстровано 22.

Управління відходами – одна з тих реформ, що відкривають для України двері у ЄС та залучення інвестицій.

Пані Міністерка поділилася досвідом Австрії у сфері створення дієвої системи управління відходами. За її словами, це був складний та довгий процес. Але він вартий того. Сьогодні Австрія взірець та одна з найефективніших європейських країн у сфері управління відходами.

Для України тут важливо – вивчення австрійського досвіду залучення інвестицій у розбудову інфраструктури управління відходами.

Також поспілкувалися на тему запобігання промисловому забрудненню. У контексті повномасштабного вторгнення та руйнування промислових об’єктів та енергетичної інфраструктури ця реформа в Україні набула нових сенсів. З пані Міністеркою домовилися продовжити активний діалог між нашими країнами. Плануємо розширювати співпрацю по цих двох напрямках.