Засідання оперативного штабу за участі Начальника Одеської ОВА Максима Марченка, Міністра енергетики Германа Галущенка та голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького

Одеська обласна державна адміністрація

Сьогодні, за ініціативи військової адміністрації, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулась засідання оперативного штабу за участі Начальника Одеської ОВА Максима Марченка, Міністра енергетики Германа Галущенка та голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького, щодо ситуації з електропостачанням в місті Одеса та Одеському районі.

«На цей час ситуація залишається складною, але – це не привід зупиняти роботу! Продовжуємо вживати заходи з ліквідації наслідків аварії на енергетичному об’єкті. На разі без електроенергії в Одесі та Одеському районі залишається майже 300 тисяч абонентів. Більшість котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Наразі основна проблема – це не дефіцит генерації, а неможливість передачі та розподілу електроенергії споживачам у достатній кількості»- зазначив на нараді Максим Марченко.

Окрім цього Начальник ОВА додав, що на сьогодні Одещина отримала 39 генераторів великої потужності від ДСНС, які були зібрані з усієї країни.

«Також шукаємо можливості для автономного функціонування деяких будинків за допомогою генераторів, там де є така технічна можливість. Паливо для цього буде придбане за рахунок спеціального фонду з державного та обласного бюджетів. Підняв питання перед Прем’єр-міністром, щоб це не викликало підвищення ціни на світло для споживачів, і відповідно рахунки не збільшились на час використання альтернативних джерел живлення. Щодо живлення міста за допомогою суден. Зараз буквально усі в країні працюють для того щоб ми змогли це практично реалізувати. Задіяні усі ресурси та канали. Поки що, просто так, ці кораблі ніхто нам не дає і раніше не обіцяв, не зважаючи на те, що хтось декларував зовсім інше. Я розумію, що інформація яку ми надаємо не відкриває повної картини. В умовах війни ворог завжди використовує інформацію яку ми надаємо, тому ми дуже обережно висвітлюємо для широкого загалу ту інформацію, яку можемо» – наголосив Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.