НПП “Святі Гори” на Донеччині отримав автомобіль та генератори від Литви

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Нацпарк “Святі гори” у Донецькій області, який постраждав внаслідок окупації рф, отримав гуманітарну допомогу від литовців: автомобіль Volkswagen LT-350, генератори та електроінструменти. Передача допомоги відбулася на території Яворівського нацпарку.

Як зазначив директор Департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Едуард Арустамян, допомога була передана в рамках співпраці між Міндовкіллям та Міністерством навколишнього середовища Литви.

За час співпраці з Міністерством навколишнього середовища Литви, Міндовкілля отримало більше 30-ти позашляховиків, три човни та десятки одиниць іншого обладнання для природоохоронних установ. Також литовці допомагають пожежною технікою та спецодягом для ДП “Ліси України”.

Міндовкілля надзвичайно високо цінує надану литовськими колегами допомогу. Особливо для таких нацпарків як “Святі Гори”, що знаходився під окупацією та зазнав значних руйнувань. На відновлення парку треба багато часу. Але за підтримки наших литовських колег цей час значно скоротиться.

Щиро вдячні нашим литовським друзям за допомогу в такі складні часи для наших установ.