Перша міжнародна співпраця ДП “Ліси України”

Перша міжнародна співпраця ДП “Ліси України”

Сьогодні Поліський лісовий офіс передав пологовим будинкам та перинатальним центрам Луцька, Рівного, Ірпеня та Дніпра унікальне медичне обладнання, яке допоможе врятувати життя немовлятам.

У переліку – інкубатори, ультразвуковий апарат, мікроскопи, медичні розхідники, засоби гігієни загальною вартістю 1 мільйон євро. Все це лісівникам передали міжнародні волонтери.

Особисто дякую латвійській громадській організації «TEV», ірландській ГО «Medaid4kids» і персонально Robert Alexander Jones, Aigars Loss та Artūrs Kristlībs за довіру! Обладнання вже отримали директори медичних закладів.

До речі, волинські лісівники співпрацюють з латвійськими волонтерами вже рік, ще з початку повномасштабного вторгнення. Але у рамках реформування лісової галузі – це перша міжнародна співпраця. Єдине підприємство дозволяє спростити механізм такої співпраці. Донори, звичайно ж, більш “впевнено” будуть співпрацювати з одним великим підприємством, а не налагоджувати зв’язки з окремими 160. Крім того, ці процеси абсолютно прозорі.

Як я неодноразово казав, європейці однозначно підтримають наше рішення перейти до сучасної системи управління лісами. Про це говорять, в тому числі, і латвійські лісівники. Вони вже давно провели реформу і вже бачать результати.

Ми через це проходимо тільки зараз. Знаю, що не всі розуміють, навіщо це відбувається з галуззю, яка і до реформи була локомотивом української економіки. Будемо пояснювати не обіцянками, а реальними результатами.