Відбувся комунікативний тренінг з питань підготовки програми заходів Плану управління річковим суббасейном Верхнього Дніпра та річки Десна

Державне агентство водних ресурсів України 

Цілеспрямована та взаємоузгоджена робота з водокористувачами є одним з найважливіших аспектів при підготовці ПУРБ. Адже екологічні потреби та принципи сталого управління водними ресурсами повинні бути інтегровані в політику і дії не лише центральної та місцевої влади, а й у тому числі підприємств-водокористувачів.

Відтак у Деснянське басейнове управління водних ресурсів відбувся комунікативний тренінг з питань підготовки програми заходів Плану управління річковим суббасейном Верхнього Дніпра та річки Десна, до якого долучилися спеціалісти водогосподарських організацій Держводагентства та водокористувачі комунальної галузі та промисловості.

Захід організовано в рамках програмEU4Environment – Water and Data за підтримки Держводагентства та Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства

Особливу увагу під час онлайн-тренінгу приділили ефективному та раціональному плануванню заходів, спрямованих на вирішення водно-екологічних проблем, що виникають в результаті діяльності підприємств комунального господарства, які створюють потенційний ризик для поверхневих водних об’єктів.

У ході дискусії учасники тренінгу обговорили основні питання порядку денного та напрацювали спільні рішення для покращення стану водних об’єктів.