Україні важлива допомога партнерів для моніторингу стану водних ресурсів, які сьогодні зазнають впливу війни

На полях Конференції ООН “Вода для сталого розвитку” розпочали відповідний діалог про співпрацю з британськими колегами.

Під час зустрічі із Державним міністром у справах заморських територій, Співдружності, енергетики, клімату та навколишнього середовища Великої Британії Zac Goldsmith вчергове відчув потужну підтримку України з боку Сполученого Королівства.

Багато говорили про вплив війни на українське довкілля, на наші підземні води, річки, Азовське та Чорне море. Розповів про ризики, які сьогодні провокує росія, спускаючи воду з Каховського водосховища.

Обговорили можливості допомоги Україні. Сподіваюся, що вже скоро матимемо спільні проєкти та рішення і в довкіллєвій сфері. Адже Британія завжди була нашим надійним партнером, який щораз підтверджує, що пройде з нами весь шлях до Перемоги.

Дякую Великобританії за безпрецедентну допомогу, яка весь час надається нашій країні у питаннях обороноздатності, гуманітарній, економічній, довкіллєвій та інших сферах. Мати такого стратегічного партнера для нас означає бути ще сильнішими у протистоянні ворогу. Тож ми неодмінно виборемо своє право на вільне майбутнє.