Україна та Молдова мають спільні цінності та прагнення стати частиною великої Європейської родини.

Тож із колегою, Міністеркою навколишнього середовища Молдови Йорданкою-Родікою Йорданов обговорили, чим можемо бути корисні один одному на євроінтеграційному шляху.

Фактично маємо сьогодні однакові першочергові завдання у довкіллєвій сфері – провести селф-скринінг національного законодавства на відповідність європейським директивам та напрацювати плани щодо імплементації норм ЄС. Тож домовилися синхронізувати зусилля та обмінюватися досвідом, з якими труднощами стикаємося та як долаємо виклики у цих питаннях.

Обговорили й подальшу співпрацю для запуску у рамках ICPDR робочої групи з питань управління басейнами річок Пруту, Сірету та дельти Дунаю. Створити таку платформу ми домовились ще у Монреалі на полях #СОР15. Тоді з Єврокомісаром Virginijus Sinkevičius та колегами з Молдови та Румунії дійшли згоди щодо посилення транскордонного співробітництва.

Вже найближчим часом проведемо спільну зустріч, щоб продовжити діалог. Впевнений, це буде дієва кооперація, яка дозволить досягти мети – забезпечити стале управління річковим басейном Дунаю.

Дякую пані Родіці за конструктивний діалог. Дякуємо Молдові за дружбу та взаєморозуміння.