Проведена відео-селекторна нарада з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екосистемах  у 2023 році

6 квітня 2023 року співробітники  Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації  прийняли участь у селекторній нараді з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екосистемах у 2023 році організованою Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

На нараді заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький повідомив про підготовку установ природно-заповідного фонду до пожежонебезпечного періоду 2023 року та про відповідні доручення з зазначеного питання.

Представники профільних центральних органів виконавчої влади

обговорили проблемні питання та розповіли про напрацьовані пропозиції щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах,  державному лісовому фонді, зоні відчуження та зоні безумовного (обов’язкового) відселення.

В умовах повномасштабної війни в Україні такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, надзвичайними змушені виїжджати на гасіння сухостою.

Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації  закликає органи місцевого самоврядування провести роз’яснювальну роботу серед населення та суб’єктів підприємництва на підпорядкованих територіях щодо неухильного дотримання правил пожежної безпеки та недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах!