Однією із основних загроз, що впливають на національну безпеку держави, є масштабні та довготривалі пожежі у екосистемах, а військова агресія з боку російської федерації лише сприяє розвитку цієї негативної тенденції.

За оперативними даними ДСНС України, на території областей, де велися та ведуться бойові дії, вже зафіксовано майже 1,4 тисячі пожеж на площі близько 1,3 тисячі гектарів. Як правило, це пожежі сухої трави, чагарників, очерету та сміття. Всього ж на території України в екосистемах у 2023 році виникло майже 4 тисячі пожеж на площі понад 4,3 тисячі гектарів.

✔️Тож, з метою визначення спільних дій та посилення міжвідомчої координації, проведено відеоселекторну нараду з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екологічних системах держави у 2023 році.

✔️У ході зустрічі обговорювались організаційні заходи підготовки державного лісового фонду до пожежонебезпечного періоду, заходи з підготовки до протидії пожежам у природних екосистемах.

✔️Учасники наради підкреслили важливість спільної координації, адже лише об’єднавши можливості та бажання, можливо мінімізувати негативні наслідки від прояву російської агресії, побороти усі можливі загрози, пов’язані з пожежами у екосистемах країни, а також зробити вагомий внесок у спільну перемогу.