Міндовкілля провело перше засідання робочої групи щодо оцінки імплементації актів права ЄС

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Понад 200 учасників (представників центральних та регіональних органів влади, наукових установ, проєктів міжнародно-технічної допомоги, громадських організацій, провідних фахівців та експертів у відповідних сферах) долучилися до засідання та обговорили пріоритетні заходи щодо проведення селф-скринінгу національного природоохоронного законодавства на відповідність праву ЄС.

Первинна оцінка стану імплементації актів права ЄС відповідно до переговорних розділів проводиться для підготовки проєкту Національної програми імплементації законодавства України до права ЄС.

“Засідання Робочої групи має на меті синхронізувати зусилля українського експертного середовища для досягнення амбітної мети – постатейного аналізу відповідності директив ЄС та національного довкіллєвого законодавства”, – зазначив Євгеній Федоренко, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та голова Міжвідомчої робочої групи, відкриваючи засідання. “Результатом цієї роботи стане проєкт національної програми імплементації законодавства ЄС – важливого етапу для якісної підготовки України до переговорного процесу щодо приєднання до Європейського Союзу”.

Запрошуємо усіх зацікавлених експертів долучитися до роботи над проведенням первинної оцінки стану імплементації актів права ЄС у сфері захисту довкілля.

Подавайте заявки для включення до складу тематичних робочих груп щодо аналізу відповідних довкіллєвих директив та регламентів ЄС до 21 квітня через спеціально створену форму >> https://bit.ly/3KMumCI

Детальніше на нашому сайті >> https://bit.ly/41GAtzi