Міндовкілля запрошує до робочої групи з підготовки пропозицій до висновків НДТМ для виробництва чавуну та сталі

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Запрошуємо представників промисловості, громадськості, наукової спільноти, органів влади та інших заінтересованих сторін долучитися до спільної роботи, головною метою якої є напрацювання пропозицій та рекомендацій щодо затвердження висновків НДТМ для виробництва чавуну та сталі.

Для включення до складу робочої групи необхідно до 12.05.2023 надіслати лист Міндовкіллю з проханням щодо включення відповідного представника (із зазначенням ПІБ, посади та контактних даних), а також заповнити Форму https://bit.ly/42oz1lx

Ознайомитися з довідковим документом з найкращих доступних технологій та методів управління для виробництва чавуну і сталі можна за посиланням https://bit.ly/428eSQy

Нагадаємо, Україна, прямуючи до Європейського Союзу, має імплементувати Директиву 2010/75/ЄС про зменшення промислового забруднення. Це одне із наших зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС.

Відповідно до положень Директиви 2010/75/ЄС обов’язковим є застосування суб’єктами господарювання найкращих доступних технологій та методів управління і досягнення встановлених відповідно до них гранично допустимих викидів.

Висновки найкращих доступних технологій та методів управління розробляються та затверджуються на основі актів законодавства Європейського Союзу та мають повно і точно відповідати їх змісту.

Міндовкілля спільно із експертами проекту “Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України” (GIZ Ukraine “BAT for Ukraine”) здійснює переклад довідкових документів НДТМ.

Наразі робота триває і вже перекладено 10 таких документів. Адже у ЄС в рамках Директиви 2010/75/ЄС діє 34 довідкових референтних документи з НДТМ.

По кожному із НДТМ, які необхідно впровадити в Україні, буде створено окремі робочі групи за участі представників державних органів, бізнесу, громадськості, науковців та експертів для їх ефективного опрацювання.