Сьогодні Україна відзначає День Європи в статусі країни-кандидата на членство в Європейському Союзі

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу

Ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями, а Збройні Сили України стоять на захисті всієї Європи.

9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман, один із засновників Об’єднаної Європи, проголосив декларацію, яка розпочинається словами: «Мир у світі неможливо забезпечити без прогресивних зусиль, сумірних рівню небезпеки, яка перед ним постає». Декларація Шумана офіційно започаткувала процес європейської інтеграції. А 9 травня затверджено в Європейському Союзі як День Європи, один із офіційних символів ЄС.

Попри війну, ми дедалі глибше інтегруємось в європейський простір у всіх сферах: політичній, правовій, культурній – адаптуємо своє законодавство до європейського, разом формуємо підґрунтя для поступового входження України до Єдиного європейського ринку.

Вже дев’ятий рік поспіль та другий рік повномасштабної війни, Україна на полі бою відстоює не лише власну свободу і незалежність, а й універсальні цінності, світовий порядок та своє європейське майбутнє.