Про тонкощі підключення до системи моніторингу риболовних суден

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

Всі риболовні судна України мають бути охоплені відповідною системою моніторингу.

Так для їх підключення до системи моніторингу риболовних суден, промисловим рибалкам необхідно встановити на борт риболовного судна засіб дистанційного контролю. Такий засіб має працювати на базі супутникових або інших навігаційних систем і повинен забезпечувати виконання протоколів обміну даними, сумісними з обладнанням Wialon IPS, Teltonika AVL, Drozd, Sinotrack тощо.

Наголошуємо, що при підключенні до системи моніторингу риболовних суден промислові рибалки жодним чином не обмежені у виборі технічних засобів дистанційного контролю та операторів GPS-трафіку, що здійснюватимуть передачу даних до інформаційно-комунікаційної системи моніторингу риболовних суден.

Водночас, для уточнення технічних можливостей підключення обладнання рекомендуємо промисловим рибалкам перед підключенням засобів дистанційного контролю проконсультуватися з обраним ними оператором, який буде здійснювати передачу даних до системи на предмет сумісності передачі протоколів обміну даних.

Нагадуємо процес підключення до системи моніторингу риболовних суден триває. Наразі вже отримано 246 заявок на підключення.

Більше інформації на телеграмканалі Держрибагентства https://t.me/dargme