Посилюємо міжнародну співпрацю в сфері ІТ для подальшої довготривалої роботи

Державне агентство лісових ресурсів України 

#міжнародна_співпраця

Віктор Смаль: «Провів онлайн-зустріч із колегами із Шведського агентства лісових ресурсів. Зустріч відбулася в рамках нещодавно підписаного Меморандуму між нашими двома відомствами. Шведською стороною запропоновано спільний проєкт, який об’єднає фахівців із 4 країн – України, Швеції, Фінляндії та Латвії».

Чотирьохсторонній діалог дає можливість всім учасникам обмінюватися провідним досвідом, додатковим результатом проєкту має стати визначення напрямів розвитку в сфері IT для подальшої довготривалої співпраці.

Головний напрямок обміну знаннями – використання технологій дистанційного зондування землі (LIDAR) та використання космічних знімків високої роздільної здатності.

Лідарна зйомка лісових масивів в подальшому практичному використанні дозволить непросто рахувати площі крон, а й визначати об’єм, віковивий та породний склад насаджень.

Результатом сьогоднішньої зустрічі для української сторони є напрацьований проєкт, задача якого полягає в отриманні офіційної інформації щодо:

• досвіду використання технологій дистанційного зондування землі у картографії та лісовпорядкуванні;

• покрокового розвитку цифрової картографії;

• ролі супутникових даних у лісовпорядкуванні;

• заміни ручної роботи сучасними технологіями під час лісовпорядних робіт та відведенні ділянок у рубки;

• методів обробки, внесення і оновлення інформації (таксація, межі, статуси, планування)

Починаючи з вересня цього року, в рамках чотирьохсторонньої групи, відбудеться ряд онлайн та фізичних зустрічей, кожна з яких

буде присвячена конкретній темі, що буде пропрацьовуватися усіма учасниками.

Українська сторона в даному проєкті презентує власні розробки та напрацювання, одним з яких є впровадження та робота системи електронного обігу деревини в Україні.