Вперше за останні 5 років у Дунаї зафіксовано масову появу молоді осетрових

Державне агентство меліорації та рибного господарства України 

Наприкінці червня вперше за останні 5 років в р. Дунай зафіксовано масову появу молоді червонокнижних осетрових видів риб від цьогорічного природного нересту.

Так, за інформацією промислових рибалок, під час вилову водних біоресурсів, ними було зафіксовано прилов осетрових. Зокрема, масово почала зустрічатися молодь білуги звичайної, довжиною від 12 до 15 см, а також молодь осетра руського. Зазначені водні біоресурси в живому та неушкодженому стані випущено назад у природне середовище.

Для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності молоді осетрових видів риб, враховуючи факти прилову молоді осетрових під час промислового вилову у р. Дунай та рекомендації Одеського центру ПівденНІРО, Одеським рибоохоронним патрулем встановлено заборону на промисловий вилов водних біоресурсів сітками у Дунаї з 29 червня по 7 липня включно.

Акцентуємо увагу промислових рибалок на безумовному дотриманні встановлених обмежень, адже сьогодні наше спільне завдання – зберегти та відновити популяції осетрових в Україні і не допустити ситуації, коли цих неймовірних підводних мешканців можна буде побачити лише на екранах ґаджетів.