ДП «Ліси України» цього року втричі скоротило витрати і одночасно значно покращило ефективність комунікацій

ДП “Ліси України”

Кожен рік лісгоспи витрачали мільйони гривень на інформаційну роботу. Цього року витрати були централізовані. Оптимізовані та значно скорочені. Замість утримання десятків відверто зайвих штатних посад значна частка роботи передана на аутсорсинг.

Однак ми продовжуємо приділяти значну увагу інформаційній роботі.

Правильні комунікації допомагають нам рятувати ліси від вогню, адже 90% лісових пожеж трапляються через людську недбалість. Надзвичайно важливо доносити інформацію про те, що це небезпечно, адже одне непогашене багаття може призвести до десятків гектарів вигорівшого лісу.

Нова інформаційна попереджувальна кампанія, у тому числі, допомогла цього року знизити площу пожеж у державних лісах у понад 30 разів. Випадків загорянь внаслідок людського фактору поменшало. Це факт.

Ми не тільки пишемо новини в соціальних мережах, а ще й робимо інформативні борди, комунікуємо через ЗМІ, готуємо роздаткові матеріали.

Окрему увагу ми приділяємо комунікації з дітками. У такому віці інформація легко запам’ятовується, тож, коли дитина підростає, вона добре знає, як поводитися в лісі, що таке заготівля деревини, для чого вона потрібна тощо.

Одна із задач ДП «Ліси України» —забезпечувати дровами населення за соціальними цінами.

Тому цього року ми запускаємо комунікаційні програми на тему дров для населення. Люди мають розуміти, куди звертатися, алгоритм купівлі та як не натрапити на шахраїв.

Комунікації надають велику допомогу і у створенні нових лісів. ДП “Ліси України” — головний виконавець програми Президента “Зелена країна”. Ми розповідаємо про висадку молодих дерев, готуємо інфографіку, заохочуємо людей приєднуватися до посадкової кампанії.

Комунікації не лише розповсюдження інформації, але й її моніторинг. Ми маємо фіксувати сигнали і проблеми, які піднімають у соцмережах. Це також велика робота.

Та це лише кілька напрямів комунікаційної роботи. Звичайно, їх значно більше! Так, ми витрачаємо на це кошти. Але це важлива інвестиція, яка повертається у значно більшому масштабі через збережені тисяч гектарів лісу та через збільшення висадки нових лісів.