Відкриваємо перший зі 120 рекреаційних пунктів у рамках програми розвитку рекреації

Нещодавно ми анонсували, що плануємо розвивати напрям рекреаційних пунктів по всій країні. Пілотний проєкт запустили на базі Столичний лісовий офіс.

Так, навіть під час війни ми переконані: це доцільно та правильно. Адже зараз діє заборона на відвідування лісу. Заміновані сотні тисяч гектарів лісів. Крім того, зараз активна фаза пожежонебезпечного періоду. Наша задача мінімізувати кількість лісових пожеж та організувати для людей безпечне дозвілля.

За цей рік ДП “Ліси України” планує відкрити понад 100 рекреаційних пунктів по всій країні. До реформи лісгоспи також розвивали рекреацію (по країні чимало комфортних зон відпочинку), але цей показник був нерівномірний. Хтось інвестував у це гроші, хтось – ні, а потім вкладав значно більше у відновлення лісу після пожеж. Детальніше про доцільність програми писав у блозі, посилання залишу у коментарях.

Також ми працюємо над мапою рекреаційних пунктів, анонсуємо це трохи згодом. Але зараз можу сказати, що знайти такі комплекси дуже просто: як правило, вони знаходяться вздовж трас, тож запрошуємо в гості!