Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації долучився до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», який відбувся у парку Перемоги

Перший Всесвітній день очищення відбувся третьої суботи вересня в 2018 році. До цього вже відбувалися великі заходи із очищення нашої планети від сміття та відходів. Однак саме Всесвітній день прибирання має настільки глобальний характер, оскільки об’єднав навколо себе до 5% населення нашої планети, що складає близько 400 000 000 людей. 

Відтоді щорічно у третю суботу вересня світ обʼєднує глобальна акція чистоти та дбайливості про планету – Всесвітній день прибирання. Цього року цей день відзначається 16 вересня та проводиться під гаслом: «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Діяльність людей змушує Землю стикатися з серйозними проблемами, повʼязаними із забрудненням, втратою біорізноманіття та зміною клімату. Наразі особливо важливо об’єднатися навколо спільної мети – створити здорове та чисте оточення для нас самих та наших нащадків. Всесвітній день прибирання надає нам чудову можливість зробити маленький, але важливий внесок у подолання цих викликів. Пам’ятаймо, що реальна зміна починається з нас!