Контакти найбільших зоопарків, які потребують допомоги

Окупанти намагаються знищити все живе на нашій землі – їх жертвами в тому числі стають тварини в зоопарках та притулках. В багатьох з них ситуація критична. Сотні диких та домашніх тварин зараз знаходяться в смертельній небезпеці.

В Бердянську, Харкові, Чернігові та під Києвом тварини у зоопарках та притулках залишаються заручниками ситуації та гинуть через брак їжі та холод. Волонтери, що їздять рятувати тварин, самі знаходяться у великій небезпеці, через що також гинуть чи зазнають поранень, виконуючи важливу справу.

З першого дня війни під постійними обстрілами знаходиться «Фельдман Екопарк» в Харкові. В наслідок численних обстрілів є поранені і загиблі серед тварин і персоналу екопарку. В зоопарку «XII місяців» в с. Демидів в Київській області, яке тимчасово окуповане російськими військами, немає електропостачання та бракує кормів, паливо та їжу неможливо підвезти через ворожі дії окупантів, тварини на межі загибелі. В багатьох містах зоопарки та притулки мають ті самі труднощі.

Разом з волонтерами та Юлія Овчинникова організували координаційну групу для порятунку тварин. Міндвкілля сприяє ввезенню гуманітарної допомоги для притулків, якщо є складності на кордоні – допомагаємо їх вирішувати. Піднімаємо питання створення гуманітарних зелених коридорів для ввезення кормів для зоопарків та/або евакуації тварин, хоча на жаль, наразі це дуже складне питання. Ми також звернулися до європейських партнерів та міжнародних організацій із проханням допомагати напряму безпосередньо нашим зоопаркам і громадським організаціям порятунку тварин.

Контакти найбільших зоопарків, які потребують допомоги:

Фельдман Екопарк

Приватний зоопарк “Фельдман Екопарк” під Харковом намагається евакуювати тварин і врятувати їх від загострення бойових дій, які вже завдали значної шкоди. З початку війни екопарк постійно обстрілюється.

https://www.facebook.com/FeldmanEcopark

“Парк 12 місяців”

З 8 березня припинено енергопостачання приватного зоопарку «Парк 12 сезонів» у селі Демидів під Києвом. За словами його директора Михайла Пінчука, тварини замерзають. Зоопарк відрізаний від України, оскільки Демидів зараз є частиною окупованої території. Через обстріли Демидів та сусідні населені пункти були відключені від постачання газу та електроенергії. Через бойові дії до зоопарку важко доставити корм і паливо.

Контакти:

https://www.facebook.com/12.org.ua

Миколаївський зоопарк

Вночі 13 березня на територію зоопарку у місті Миколаїв впало 3 снаряди. З початку активних бойових дій заклад закритий для відвідувачів, але персонал продовжує працювати попри обстріли та ризик для власного життя. Утримувати тварин стає складно, навіть попри волонтерську допомогу з-за кордону.

Контакти:

https://www.facebook.com/nikolaevzoo/

Притулки для тварин під Києвом

Кілька притулків для тварин у Київській області постраждали від обстрілів та пожеж, залишившись без електрики та водопостачання. Волонтери намагалися зібрати та привезти корм, будівельні матеріали, полагодити електрику та воду, але притулки розташовані в «гарячих точках» або на окупованих територіях – поблизу Бородянки, Гостомеля та Вишгорода, що дуже ризиковано. Волонтери втратили зв’язок з притулком для тварин «Ріфуджіо», ситуація там невідома.

Контакти:

https://www.facebook.com/UAnimals.official

+380 99 523 4444, Олександр Тодорчук, UAniamals