В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТО ЛІКВІДАЦІЮ ДЖЕРЕЛ МОЖЛИВОГО ЗАБРУДНЕННЯ ДОВКІЛЛЯ НЕБЕЗПЕЧНИМИ ВІДХОДАМИ

16 грудня, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій ГРИНЕВЕЦЬКИЙ, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олег МУРАТОВ, директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації Павло БУЛАНОВИЧ  спільно з представниками Одеської районної державної адміністрації та Біляївської  об´єднаної  територіальної громади проінспектували місця  вилучення та затарення хімічних засобів захисту рослин з місць зберігання у селі Майори.

На сьогодні, Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, товариство «Еко Нова» з представниками міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, та представниками громади проводить роботу по вилученню та затаренню непридатних, заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин,  з їх подальшою утилізацією. Організаційну допомогу при проведені робіт надають представники Авангардівської, Вигодянської та Біляївської об´єднаних  територіальних громад, які зацікавлені в покращені екологічної ситуації в області та своїх територіях.

В питанні утилізації головна мета – якнайшвидша реалізація комплексної програми з охорони довкілля. Заплановано утилізацію більше  50 тонн  небезпечних хімічних речовин, які сьогодні знаходяться в Біляївці, в селах Майори, Секретарівка, Вигода, Мирне та Хлібодарське. Основне завдання – очистити Одеську область від безхазяйних, непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (відходи пестицидів). Питання стану навколишнього середовища, якість підземних вод та питної води є пріоритетними заходами в подолані екологічної кризи. Здоров’я нації – першу чергу».