В Одеській області підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за 2021 рік

Збір керівного складу регіону щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту у регіоні потягом 2021 року відбувся у Головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій в Одеській області 17 лютого.

Мова йшла про захист населення та навколишнього середовища під час надзвичайних ситуацій, зокрема весняних повеней та небезпечних факторів під час курортного сезону.

У заході брали участь керівники області, а також голови міст та районів, керівники силових структур і спеціалізованих служб цивільного захисту. 

«Ситуація, яка щорічно складається в області, змушує нас більш цілеспрямовано відноситися до вирішення завдань цивільного захисту», — наголосив на початку засідання голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Було зазначено, що органи евакуації мають бути готовими до виконання завдань за призначенням. Було вирішено, що у першому півріччі 2022 року у кожному районі області будуть проведені навчання з аварійно-рятувальними загонами. Для легенд будуть прописані різні сценарії — повінь, пожежа, техногенні аварії тощо. 

«Особлива увага була приділена розробці алгоритму та чіткої системи оповіщення населення в Одеській області.