Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко відвідав Савранську селищну раду

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко продовжує традиційні робочі візити до районів Одеської області: сьогодні відвідав Савранську селищну раду Подільського району.

Перш за все Максим Марченко ознайомився з ходом підготовки навчальних закладів Саврані до початку нового навчального року. Зокрема, оглянув стан захисних укриттів у Савранському опорному закладі загальної середньої освіти та Північному центрі професійної освіти.

«Оглянувши укриття, пройшовши весь маршрут до них по території закладів освіти, зазначу, що тут є певні недоліки, але видно педагогічні колективи разом з батьками та студентами постаралась максимально підготувати укриття. То ж дав доручення якнайшвидше ліквідувати зауваження, провести оглядові візити для усіх батьків, чиї діти тут навчаються, щоб саме вони пересвідчились у безпечності цих місць і визначити формат навчання» – наголосив Начальник Одеської ОВА.

В рамках наради за участі голови Подільської районної військової адміністрації, голови та депутатів Савранської селищної ради, Максим Марченко обговорив низку проблемних та гострих питань пов’язаних з розподілом та розпаюванням землі, виплатою орендної плати та сплатою податків, наповнення бюджету селищної ради, роботи закладі сфери охорони здоров’я, підготовку до осінньо-зимового періоду та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на території громади.

«В Савранській селищній раді, як і у більшості громад області є чимало проблем з інвентаризацією та ревізією землі і договорами оренди. Має місце й відсутність злагодженої комунікації керівництва селищної ради з депутатами місцевих рад та агровиробниками. І це не повний перелік тих проблемних питань, які необхідно вирішувати. Чому це не зроблено до цього? Певно когось влаштовує така ситуація стану справ! Але тільки не мене! То ж ми наведемо лад і в Саврані, виявимо та усунемо ті проблем, які накопичувались роками» – сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.