ПРООН в Україні передала Державній екологічній інспекції матеріали для проведення спостережень у зоні впливу від підриву Каховської ГЕС

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України 

Через теракт рф на Каховській ГЕС постраждалі регіони потребують постійного спостереження за станом водних ресурсів. Таку роботу майже щоденно виконують міжрегіональні тероргани Держекоінспекції у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Одеській областях. Фахівці відбирають та досліджують проби вод з Дніпра, Інгульця та Чорного моря.

Такий обсяг робіт потребує великої кількості витратних матеріалів. І з цим нашим фахівцям нещодавно допомогла ПРООН в Україні. Передала лабораторіям Державна екологічна інспекція України Південного округу, Південно-Західного округу та Придніпровського округу витратні матеріали для проведення спостережень за станом вод. Це тест-набори, реактиви, фільтри тощо. Це допоможе забезпечити першочергові потреби у витратних матеріалах для проведення вимірювань та збільшення їх кількості.

Дякуємо проєкту UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Підтримка якнайшвидшого відновлення у місцевостях України, що постраждали від війни» за спільну роботу для протидії наслідкам масштабного екоциду рф! Це важливо для здоров’я й захисту жителів постраждалих регіонів та довкілля.