ЕкоЗагроза в дії

19 січня 2024 року керівництво Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної військової адміністрації прийняло участь у семінарі, який організовано Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) для представників місцевого самоврядування Одещини. Загалом у семінарі прийняли участь 72 представника органів місцевого самоврядування Одеської області, у тому числі присутні 18, онлайн – 54 представника.

На семінарі розглянуті питання функціонування вебресурсу і мобільного застосунку «ЕкоЗагроза». За кілька місяців з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації Міндовкілля запустило вебресурс і мобільний застосунок «ЕкоЗагроза», що дозволяє українцям одразу на місці зафіксувати порушення та у декілька кліків передати інформацію до Держекоінспекції. А далі отримати дані про заходи реагування у режимі реального часу.

Фахівці інспекції докладно, з використанням наочних засобів, розповіли про порядок оформлення звернення через застосунок та порядок взаємодії органів державної влади та місцевого самоврядування щодо функціонування «ЕкоЗагрози».

Директор Департаменту Ірина Шатохіна розповіла про порядок поводження з відходами руйнувань, які утворились у зв’язку з пошкодженням будівель та споруд внаслідок бойових дій з метою запобігання та зменшення негативного впливу таких відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини.

Завершуючи роботу семінару виконуючий обов’язки начальника Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) Владислав Хрущ висловив подяку всім учасникам та наголосив на необхідності налаштування комунікації між громадськістю, бізнесом та державою у екологічних питаннях.

Долучайтесь до лав «екологічного батальйону»! 💚💚