Щодо створення весняного Інвестиційного Путівника Одеської області

Одеська міська рада у співпраці з Атлантичним Союзом в Україні планує підготувати весняний Інвестиційний Путівник Одеської області, вихід якого заплановано на березень 2022 року.

Атлантичний Союз є провідним міжнародним аналітичним центром та своєрідним генератором ідей, що сприяє створенню більш вільного, безпечного та процвітаючого сайту. Аналітичний Союз в Україні (UkraineAlert) – престижне онлайн видання, яке надає новини та аналізує події в політиці, економіці,  громадському суспільстві та культурі України. Широке коло лідерів думок, експертів, політиків та активістів зі всіх регіонів України та світової спільноти щодня залучені до створення аналітичних матеріалів для видання. Аналітичний Союз в Україні зарекомендував себе не тільки завдяки високій якості контенту, але і міцними партнерськими відносинами з вітчизняними та міжнародними ЗМІ. Робота видання має позитивний вплив на політичні, економічні, соціальні та культурні зміни у нашій країні.

Вищезазначений випуск включатиме в себе ряд редакційних матеріалів, включаючи інтерв’ю з експертами та посадовими особами  місцевого самоврядування, аналіз інвестиційних можливостей Одеської області та профілі компаній, що працюють в Одеській області. Журнал розповсюджуватиметься через 100+ партнерів по Києву, включаючи посольства, готелі, бізнес-центри і міжнародні організації. Всі керівники компаній-членів Американської торгової палати в Україні отримають особисті копії прямою розсилкою.

У контексті децентралізації та євроатлантичної інтеграції, цей Інвестиційний Путівник має ціннісне практичне значення для наших міжнародних партнерів та потенційних інвесторів. Адже Одеська область – одна з головних економічних культурних та туристичних центрів України, що поєднує в собі найбільший у країні морський порт, розвинену промисловість, курортно-рекреаційний комплекс, транспорту, фінансову і соціальну інфраструктури.

Формування позитивного міжнародного іміджу міста Одеси та Одеської області є необхідним для забезпечення захисту наших стратегічних інтересів та дотримання стратегічного курсу на євроінтеграцію. Випуск вищезазначеного Путівника лише посилить нашу міжнародну співпрацю та спрямує її на розвиток співробітництва та зміцнення стосунків з наявними партнерами, активний пошук нових потенційних партнерів, що сприятиме розвитку співпраці між організаціями та інститутами бізнесу, науки, культури, охорони здоров’я, освіти, соціальних справ, спорту, молоді, туризму тощо.

В умовах глобальної світової інтеграції особливе місце посідає процес прямого іноземного інвестування. Тому посилення діяльності із залучення інвестицій до міста та створення привабливого інвестиційного іміджу Одеського регіону як в Україні, так і за кордоном – два принципово важливих напрями діяльності, що здатні суттєво вплинути на поліпшення середовища для ведення ділової та економічної діяльності, покращення загальних макроекономічних показників та, як наслідок, забезпечення сталого соціально-економічного розвитку та привабливого інвестиційного клімату Одеської області.

Весняний Інвестиційний Путівник Одеської області 2022 року чудова можливість показати потужний потенціал Одеського регіону нашим міжнародним партнерам та залучити нові інвестиції, адже кожна територіальна громада Одеської області має власний та унікальний інвестиційний потенціал.