Дивовижний та особливий початок нового року! Вітаю всіх, причетних до створення національного природного парку «Куяльницький»!!!

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №3/2022

Про створення національного природного парку “Куяльницький”

З метою збереження, відтворення, ефективного використання природних комплексів та об’єктів у басейні Куяльницького лиману, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню, естетичну цінність, відповідно до статті 53 Закону України “Про природно-заповідний фонд України” постановляю:

1. Створити на території Березівського та Одеського районів Одеської області національний природний парк “Куяльницький”.

До території національного природного парку “Куяльницький” погоджено в установленому порядку включення 10 800,8867 гектара земель державної та комунальної власності, а саме: 3 490,6753 гектара, що надаються національному природному парку в постійне користування згідно з додатком 1, та 7 310,2114 гектара, що включаються до його території без вилучення у землекористувачів, згідно з додатком 2.

2. Підтримати пропозицію Кабінету Міністрів України щодо утворення та забезпечення належного функціонування спеціальної адміністрації національного природного парку “Куяльницький” у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

3. Кабінету Міністрів України:

1) забезпечити:

  • затвердження у шестимісячний строк в установленому порядку Положення про національний природний парк “Куяльницький”;
  • вирішення протягом 2021 – 2023 років відповідно до законодавства питання щодо надання національному природному парку “Куяльницький” у постійне користування 3 490,6753 гектара земель державної власності згідно з додатком 1, проведення державної реєстрації речових прав на відповідні земельні ділянки, розроблення проекту землеустрою з організації та встановлення меж території національного природного парку “Куяльницький”;
  • розроблення протягом 2021 – 2022 років і затвердження в установленому порядку Проекту організації території національного природного парку “Куяльницький”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів;
  • здійснення заходів щодо забезпечення режиму охорони та збереження території національного природного парку “Куяльницький”;

2) передбачати під час підготовки проектів законів про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” та про Державний бюджет України на 2022 та наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку “Куяльницький”.

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

1 січня 2022 року