Підготовка до сесії: чергове засідання провела комісія з питань екології

10 лютого чергове засідання провела постійна комісія Одеської обласної ради з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям, ліквідації їх наслідків та оборонної роботи, яку очолює Валентин Волканов. 

На порядку денному було дев’ять питань, серед яких звіти про виконання Регіональної програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Одеської області на 2018 — 2021 роки, про виконання у 2021 році Одеської регіональної комплексної програми з охорони довкілля та про виконання у 2021 році регіональної програми «Ліси Одещини» на 2021-2025 роки. 

Звіти були взяті до відома. Під час обговорення члени комісії поставили низку питань керівникам профільних департаментів облдержадміністрації та керівництву Головного управління ДСНС в Одеській області, а також озвучили свої пропозиції щодо подальшої реалізації програм. 

Під час засідання депутати підтримали проект рішення обласної ради «Про затвердження Одеської регіональної комплексної програми з охорони довкілля на 2022 — 2026 роки», який буде винесено на сесію обласної ради у березні. Серед іншого до неї входить підготовка документів для створення Національного природного парку «Куяльницький». Члени комісії рекомендували внести до програми три заходи: капітальний ремонт ділянки захисної дамби шлюз Репіда – ІСРЗ на 97 км р. Дунай, покращення гідрологічного стану і функціонування геологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Одеські катакомби», а також будівництво першого етапу госппобутової каналізації та каналізаційних очисних споруд у селі Визирка Одеського району.