Відбулася позачергова сесія Одеської обласної ради

15 лютого відбулося засідання позачергової одинадцятої сесії Одеської обласної ради VIII скликання. 

На порядку денному було сім питань, переважна частина яких стосується організації територіальної оборони. 

Депутати затвердили Регіональну програму цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Одеської області на 2022 — 2025 роки, яка серед іншого передбачає створення матеріального резерву для Регіонального управління сил територіальної оборони «Південь» щодо виконання заходів територіальної оборони у мирний час і в умовах особливого періоду. На ці цілі буде спрямовано 10 млн грн. Внесення відповідних змін до бюджету Одеської області депутати підтримали своїм наступним рішенням.

Депутати також підтримали внесення змін до рішення від 24 грудня 2020 року «Про затвердження Переліку другого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону».

До цього переліку внесли будівлі на вулиці Канатній, 31 та 35 в Одесі, а також будівлю Обласного центру соціально-психологічної допомоги в селі Борщі Подільського району до переліку об’єктів, які передаються у оренду без аукціону. Це дозволить використовувати їх для підготовки сил територіальної оборони Збройних сил України. 

«Ще одне важливе рішення сьогодні — звернення до жителів та громад регіону щодо збереження миру, консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості. Цим зверненням ми чітко підкреслили, що Одеська область — це невід’ємна частина єдиної суверенної незалежної України. І ми маємо зробити все від нас залежне, щоб кожна спроба похитнути наші цінності й прагнення була приречена»