ІНФОРМАЦІЯ про весняні акції у 2024 році з озеленення та благоустрою території Одеської області

Навесні починається наймасштабніше прибирання території країни. Тож проведення щорічної Всеукраїнської акції “За чисте довкілля” стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі громадян нашої країни дбати про чистоту навколишнього середовища, незважаючи на військову агресію Російської Федерації проти України.

Відповідно до розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 25.03.2021 № 287/од-2021 райдержадміністраціям доручено і органам місцевого самоврядування рекомендовано у квітні-травні забезпечити проведення в Одеській області щорічної акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою, у тому числі здійснення комплексу заходів щодо висадження дерев, кущів та утворення нових парків та скверів. Також за дорученням Президента України щодо охорони, захисту та відтворення лісів – з 2021року започатковано реалізацію екологічної ініціативи з масштабного залісення регіонів України.

Участь громадян у заходах з прибирання та озеленення області дозволяє ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом. Дана акція надає можливість кожному громадянину України зробити свій добровільний і посильний внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації на благо майбутнього нашої країни. Кожен повинен розуміти, що чистота нашої держави залежить саме від нього. Тому подбаємо про чистоту навколо себе, не будемо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю.

Закликаємо кожного мешканця Одеської області долучитися до офіційних акції  до Дні довкілля і Дня благоустрою або за власною ініціативою організуватись до наведення порядку біля свого дому.